Pinsa Romana

Horoměřice

Stáhněte si naši chytrou aplikaci a mějte naše jídla vždy po ruce!

Mobilni aplikace

V čem je pinsa speciální?

Její kořeny sahají hlouběji do historie Itálie, než je tomu u klasické pizzy. Původní receptura, podle níž se připravuje dodnes, se datuje do období antického Říma. Ve svém díle se o ni zmiňuje dokonce Vergilius. Pinsa se zrodila v regionu Lazio a chudí zemědělci a pastevci na tuto placku vyrobenou z dostupných obilovin pokládali různé potraviny, které následně obětovali bohům.

Těsto na Pinsu se připravuje ze speciální italské mouky z vybraných druhů pšenice (48%), rýžové (6%) a sojové mouky (6%), vody (40%), kvasnic a soli. Díky mouce DI MARCO a době kynutí těsta (až 120 hodin!) získává Pinsa Romana svoji nezaměni-telnou chuť, křupavost na povrchu a vláčnost uvnitř. Pinsa je lehčí a lépe stravitelná než běžná pizza.

Pinsa Romana je skutečnou jedničkou italské gastronomie v oblasti pizzy!

Naši pizzaři byli speciálně vyškoleni mistry z Itálie a tak Vám můžeme zaručit, že ochutnáte skutečně pravou, italskou lahůdku.

Pizza
Načítání jídelního lístku